Go to Top

Teknik

SOLCELLER

MONOKRYSTALLINSKE:
Nok de mest kendte og omtalte, og også den første teknologi i serieproduktion, med den højeste ydelse pr. kvm.Bedst egnet til sydvendte anlæg med god hældning.

POLY KRYSTALLINSKE:
Næsten lige så kendte og omtalte, og de foretrukne til industri og institutioner, p.g.a. pris og næsten tilsvarende ydelse pr. kvm som ovenstående. Ikke så populære til private boliger i Danmark, måske p.g.a. det blålige skær ?

TYNDFILM A-Si:
Nyere og billig teknologi, med større årsydbytte pr. installeret KWp, men meget stort arealbehov p.g.a. betydelig mindre ydelse pr. kvm. Rigtig god til anlæg hvor kravet er størst muligt årsudbytte ! Meget velegnet til øst/vest vendte tagflader.

TANDEMA-Si/ukrystallinske:
Nyeste teknologi, med ca. 50% højere udbytte pr. kvm end tyndfilm, men lignende karakteristika som tyndfilm, et godt kompromis, når det kniber med kvm og årsydelsen fortsat har høj prioritet.

KOMBI PANELER:
Nyeste indlysende påfund, med både solceller og solfanger i et og samme panel, oplagt valg i forbindelse med jordvarmeanlæg eller swimmingpools både med og uden varmepumpe. Anvendt sydpå nu igennem nogle år.